Wikipedia

Arama sonuçları

14 Eylül 2015 Pazartesi

Tatil ve Otel Önerisi: Kazdağları Butik Otel


http://www.idanaturalifestyle.com/

Yazın son demlerini yaşadığımız bu günlerde doğa harikası Kazdağları'nda kendinizi bir oksijen festivaline götürmek ister miydiniz? Mitolojik ismiyle İda Dağı'nın büyüsünü hissetmek, yemyeşil, gürül gürül akan suyunda serinlerken Hasan Boğuldu efsanesini dinlemek, türbesinin başında da Sarıkız'ın hikayesini öğrenmek, dünyanın hiç bir yerinde eşi benzeri olmayan bitki örtüsüne sahip doğasında uzun ve keyifli yürüyüşler yapmak, bisiklet turlarına hatta Kazdağları Jeep Safari Turları'na katılmak ne güzel olurdu değil mi?

Düşünün, düşünün; bizi bekleyen upuuzuun koca bir kışa, ne güçlü bir merhaba demiş olurduk, Kazdağları'nda yapılan böyle bir tatilin ardından :)

İşte bu güçlü "merhaba"için kendinizi, Kazdağları'nın o muhteşem doğasında yer alan butik otellerde hazırlayabilirsiniz. Ve İda Natura Life Style Otel bu otellerin içinde çok tercih edilen bir seçenek.

Neden İdea Natura Life Style?

Bu otelin tercih edilmesinin pek çok sebebi var elbette; konumu, doğası, hizmet kalitesi, farklı konseptlerde hazırlanmış odaları olması gibi... Ancak en önemli sebeplerinden birisi otelde tuz terapisi yapılıyor olması.

"Tuz terapisi de neymiş?" diyenler dikkat kesilsin, anlatıyorum; Tuz terapisi Avrupa'da 19. yüzyılda popülerlik kazanmış. Bunun nedeni ise; Polonya'daki tuz sanayicilerinin, yerin 300 metre altında çalışmalarına rağmen tuz yataklarında çalışan madencilerin hiç birinde zatürre ve astım gibi akciğer hastalıklarının görülmediğini farketmeleri olmuş. Bu gözlem sonucunda da dünyada tuz terapisi uygulaması yapan pek çok spa kurulmuş. İşte İda Natura Life Style'da da Avrupa standartlarında bir tuz odası bulunmakta. Hem dışarıda hem içeride akciğerlerinize oksijen ziyafeti vermek için bence bulunmaz bir fırsat :)

İda Natura Life Style'da bulunan Tuz Odası
Ayrıca otel, tuz terapisi dışında konuklarına çeşitli imkanlar da sunuyor. Spa ve meditasyon seansları, safari, bisiklet, treekking turları gibi ruhunuza iyi gelecek tüm bedeninizi yenileyecek aktiviteler de bonusunuz oluyor.

Otelin Konumu


Otelin konumu ise Kazdağları eteğinde ve meşhur Sarıkız ve Baba tepeleri'nin gölgesinde yer almaktadır. Hasan Boğuldu GöletiSütüven Şelalesi'ne yaklaşık 3 km uzaklıkta.

Otele gelen konukların çoğu, Kazdağları'nın o muhteşem bitki örtüsünün arasından yürüyerek Hasan Boğuldu'ya gitmeyi tercih ediyorlarmış ama dileyenlerin kendi araçlarıyla ya da otelin sağlayacağı Jeep safari ile de bu geziyi gerçekleştirebilmeleri mümkünmüş.

Ayrıca imkanınız varsa, Kazdağları'nın bulunduğu bu bölgeye çok yakın olan, Kuzey Ege'nin diğer görülmeye değer yerlerini de kapsayan bir rota çizerseniz müthiş bir kültür turu da yapmış olursunuz.

Örneğin İda Natura Life Style Butik Otel'den "zihinsel" ve "fiziksel" açıdan dinlenmiş olarak ayrılıp, Kazdağları'nın çevresindeki diğer doğa harikası yerlerden geçip Çanakkale Şehitliği'nde bir mola vermek "ruhsal" olarak da bir terapi olacaktır.

İçinde hem zihinsel hem fiziksel hem de ruhsal terapi barındıran bir tatil, kışın soğuk ve depresif kollarından koruyacaktır bizleri :)

Herkese iyi gezmeler.

Tatillerimiz hiç bitmesin...


http://www.idanaturalifestyle.com/




5 yorum:

  1. günlük ücreti nedir peki otelin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilay hanım güncel ücret için, http://www.idanaturalifestyle.com/ adresinden irtibata geçip bilgi alabilirsiniz.

      Sil
  2. Teşekkürler öneri için :)

    YanıtlaSil
  3. I will visit as soon as possible, thank you for suggestions ;)

    YanıtlaSil