Wikipedia

Arama sonuçları

11 Mayıs 2015 Pazartesi

Bebek Adımlarıyla Yürümek



Bir bebek yürümeyi öğrenirken ortalama 200 kere düşermiş. Bu, herkes gibi benim de yaşamış olduğum ve sonradan hatırlamadığım bilgiyi öğrenince hayatım bir film şeridi gibi geçti gözümün önünden.

Hayatımda, başarısızlığa tahammül edemeden vazgeçtiklerimi ve sabredemeden "aman canım olmasa da olur" dediklerimi düşündüm. Yürümek dışında, başarmak istediğim hiçbir şey için 200 kere başarısız olmaya katlanmadım ben ve eminim ki benim gibi tüm yetişkinlerde de durum aynıdır. Zaten yürümeye çalışan bebeklerdeki azim yetişkinlerde de olsa, yeryüzünde başarısızlık diye bir kavram olmazdı herhalde.

Şu an biri bana "100 kere poponun üstüne düşüp kalkarsan uçmayı başaracaksın" dese onuncu denememde "ne gereği var canım, uçak diye bir şey var değil mi ama! " der, vazgeçerim. Bebeklik günlerimdeki azim kalmadı bende de herkes gibi :)

İnsan, yürümeyi aklı başında olduğu bir yaşta öğrenmeye çalışsa sanırım asla yürüyemezdi. Bir düşünsene, iki ayağının üstünde dengede durmaya çalışarak ilerleyeceksin ve bunun için 200 kere  düşeceksin kalkacaksın, tekrar düşeceksin tekrar kalkacaksın... Tam 200 kere...

Fiziksel olarak canın yanması bir yana, başarısızlık  hissi de cabası. E eşek kadar oldun, çevrende düştüğünde seni gülerek, ellerinden tutup hoppala diyerek kaldıracak insan da pek fazla bulamazsın ve müthiş bir yalnızlık ve mutsuzluk hissiyle "Üff yaa, yürümeyeyim ben, kalayım böyle" der ve vazgeçersin doğal olarak. E bu yaşta en mantıklısı.

Neden böyle peki? Neden böyle kolay vazgeçiyoruz isteklerimizden? Acı eşiğimiz mi azaldı yoksa çevremizin bize olan ilgisi ve desteği mi?




6 yorum:

  1. Ooo dilekim neler neler döktürmüşsün. Haklısın valla şöyle bi düşündüm bebeklikteki azim yok artık. Hayat zaman içinde insanı törpülüyor sanırsam. Algılarımız farklılaştı ya da içgüdülerimiz.

    Bu arada porofil fotonu bir ünlünün fotosu sandım . yani hayret yaa böyle hollywood yıldızları gibi ne güzel çıkmışsın. Nasıl çekim olmuş öyle vuuuu :)

    YanıtlaSil
  2. Evet ya Oscar töreninde çekmişler işte :))) (o, aslında bir düğünde hatıra olsun diye foto çektirirken yanlış kameraya bakan şaşkın bir kızın fotosu çaktırma :p fotonun bütünü çok komik, herkes objektife bakıyor, ben de böyle havalarda :))))

    YanıtlaSil
  3. Profil çok hoş gerçekten..Çok istemiyoruz belki de bazı şeyleri..Azimli olmak için çok istemek lazım..Çok değerli olmalı ulaşılacak şey..Bebeğin yürümek istemesi çok değerli,Heryere rahatça ulaşıp karıştırmak istiyor çünkü:)))

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim sevdicann :) doğru söylüyorsun, bebeklerin karıştırma arzusu engel tanımaz :)

    YanıtlaSil
  5. videomuz yayında gel bakalım dilekiiim ;)

    YanıtlaSil
  6. Ortalama 200 kez mi, çokmuş ya. Şimdi 10 kere bile dayanırmıyız bilemedim valla:)
    Dile kolay yani.
    Bu arada son yazıma bak bakalım ne yazmışım;)

    YanıtlaSil